موثرترین روش درمان سرفه مزمن خشک در منزل و با طب سنتی

موثرترین روش درمان سرفه مزمن خشک در منزل و با طب سنتی در سایت جسارت

 درمان سرفه مزمن خشک ،درمان سرفه های مزمن خشک،درمان سرفه مزمن و خشک،درمان گیاهی سرفه خشک مزمن،درمان سرفه های مزمن و خشک،درمان خانگی سرفه های خشک و مزمن

درمان سرفه مزمن خشک ، درمان سرفه های مزمن خشک ، درمان سرفه مزمن و خشک ، درمان گیاهی سرفه خشک مزمن

 

سرفه مزمن و خشک

سرفه خشک معمولا شب هنگام و موقع خواب بروز می‌کند. دلیل آن تحریک سلول های ریه است که به دلایل مختلف اتفاق می‌افتد. در نتیجه هوای داخل ریه ها تحت فشار قرار می‌گیرد و بنابراین با شدت خارج می‌شود. این فرآیند باعث بروز سرفه خشک می‌شود.سرفه خشک می‌تواند سرفه های سرماخوردگی و یا سرفه های مزمن ناشی از سرما باشد. سرفه های بی‌دلیل شبانه هم معمولا جزو سرفه های خشک به حساب می‌آیند.سرفه خشک ممکن است مزمن و پشت سر هم باشد که برای فرد مبتلا، بسیار آزاردهنده است.سرفه‌ها به‌طورکلی به دو دسته‌ی خشک و خلط‌دار تقسیم می‌شوند. سرفه‌ی خلط‌دار سرفه‌ای است که می‌تواند به دفع خلط و مخاط از بدن کمک کند. این سرفه‌‌ها نیازی به سرکوب ندارند، زیرا به لطف آنها ریه و سینه‌تان از آلودگی‌ها تخلیه می‌شود. با این حال برخی درمان‌ها از جمله مصرف مواد خلط‌آور با رقیق کردن مخاط به دفع آسان‌تر آن کمک می‌کند.اما درباره‌ی سرفه‌ی خشک متفاوت است. این نوع سرفه، سرفه‌ای است که هرچه سریع‌تر باید از آن خلاص شوید. برای رهایی از این سرفه‌ها از مواد نرم‌کننده‌ (دمولسنت) استفاده کنید. این مواد غشای مخاطی ملتهب را نرم و مواد حساسیت‌زا را دفع می‌کنند و موجب بهبودی می‌شوند. به‌جای استفاده از محلول‌های شیمیایی برای درمان هر بیماری جزئی، بهتر است از درمان‌های خانگی کم‌ضرر استفاده کنید. این درمان‌ها علاوه بر اینکه مضر نیستند نسبت به اغلب شربت‌ها طعم بهتری دارند. در این مطلب از سایت جسارت به درمان سرفه مزمن خشک می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

سرفه خشک چه علائمی دارد؟

سرفه خشک، یک سرفه بدون خلط و مخاط است. معمولا این سرفه ها شبانه و هنگام خواب شدیدتر می‌شوند. تنگی نفس هنگام سرفه یکی دیگر از علائم سرفه خشک است.این نوع سرفه باعث بروز صدا و خس خس یا احساس سنگینی در سینه نمی‌شود چرا که بدون مخاط است. بنابراین علائم سرفه خشک با سایر سرفه ها متفاوت است. سرفه خشک هنگامی رخ می دهد که سلول ها در امتداد عبور هوا تحریک شده و موجب بروز این مشکل می شود. نتیجه آن است که هوا در ریه ها تحت فشار زیاد بوده و مجبور است با فشار خارج شود. برخی از افراد که از مشکل سرفه خشک رنج می برند، به علت وجود زخمی تحریک کننده در گلو باعث سرفه می شود، اما هیچ مخاطی به همراه ندارد. سرفه خشک حساسیتی واکنشی است که بدن در طی آن به منظور خلاص شدن از دلایل تحریک کننده، انجام می دهد.

 

درمان سرفه مزمن خشک با دمنوش

دمنوش عسل، دارچین و لیمو برای درمان انواع سرفه مفید است. برای تهیه آن به موارد زیر نیاز دارید: نصف لیمو ، دو قاشق سوپ خوری عسل ، نصف فنجان آب گرم ، مقدار کمی پودر دارچین . ابتدا آب نصف لیمو را در فنجان بچکانید. آب گرم را به آب لیموی داخل فنجان اضافه کنید. سپس عسل و دارچین را به آن اضافه کنید. محتویات فنجان را به آرامی هم بزنید تا حل شوند.روزی یک بار از این ترکیب بخورید تا سرفه خشک شما تسکین پیدا کند.

درمان سرفه مزمن و خشک

دارای خاصیت شفابخشی در درمان سرفه هستند. مواد مرطوب کننده موجود در نعناع ، گلو را آرام کرده و به عنوان یک ضد انعقاد عمل می کند و همچنین به شکستن موکوس کمک می کند.شما می توانید با نوشیدن چای نعناع یا استفاده از بخور نعناع، از شدت سرفه خشک خود بکاهید. برای تهیه یک بخور نعناع، برای هر ۱۵۰ میلی لیتر آب گرم ۳ یا ۴ قطره روغن نعناع اضافه کنید.حوله را بر روی سر خود بکشید و نفس های عمیق بکشید. یک بار در روز این بخور را انجام دهید.

درمان سرفه مزمن خشک با آناناس

آناناس یکی از میوه هایی است که علاوه بر خواص بسیاری که دارد می‌تواند سرفه های خشک را نیز از بین ببرد. آنزیم بروملین که در ریشه و میوه آناناس وجود دارد تا ۵ برابر موثرتر از شربت سرفه عمل می‌کند.بروملین یک ماده غذایی خلط آور و ضد التهابی است که علاوه بر درمان سرفه، برای درمان بیماری های ریوی، آلرژی تنفسی و سرماخوردگی ها می‌تواند مفید باشد.آب آناناس نیز سرشار از ویتامین ث است. نوشیدن نصف لیوان از آن در روز می‌تواند نیمی از نیاز به بدن به ویتامین ث را برطرف کند.برای تهیه آب آناناس می‌توانید پس از تهیه میوه آن، با استفاده از آبمیوه گیری اقدام به تهیه آب آناناس کنید. یا از کمپوت و آبمیوه های طبیعی بسته بندی شده موجود در فروشگاه ها استفاده کنید.همچنین می‌توانید آب آناناس را با عسل، سیر و آبلیمو مخلوط کرده و نوش جان کنید.

درمان سرفه مزمن

سیر نیز دارای خواص بسیاری است. پایین آوردن فشار خون، کاهش وزن، باعث لطافت پوست، درمان سرطان، بهبود زخم معده، تقویت سیستم ایمنی بدن و … برخی از خواص سیر است. این ماده همچنین برای درمان سرفه خشک حساسیتی بسیار سودمند است.سیر دارای خاصیت های ضد باکتریایی و ضد التهابی است که می‌تواند در رفع سرفه در کودکان و بزرگسالان مورد استفاده قرار گیرد.همچنین خوردن سیر برای درمان بیماری های تنفسی و ریوی مانند آسم و عفونت ریه بسیار مفید است.

درمان سرفه خشک با چهار تخمه

چهار تخمه برای درمان سرفه خشک، درد قفسه سینه، سرماخوردگی و همچنین رفع گرفتگی صدا بسیار مفید است.اجزای تشکیل دهنده ترکیب چهار تخمه شامل به دانه، قدومه، بارهنگ و ریحان است. در بعضی موارد نیز ممکن است این ترکیب تغییر کند.طریقه تهیه این داروی گیاهی نیز مشابه دمنوش آویشن است. اما میزان مواد مصرفی آن به سن شخص بستگی دارد. در صورتی که بیمار خردسال است، یک قاشق غذاخوری از ترکیب چهار تخمه کافی است. برای بزرگسالان نیز دو قاشق غذاخوری مناسب است.ترکیب چهار تخمه را درون لیوان آب جوش بریزید و ۱۰ دقیقه صبر کنید. سپس محتویات درون لیوان را با قاشق میل کنید تا سرفه تان بهبود یابد.

درمان سرفه مزمن خشک با زنجبیل

زنجبیل یکی از گیاهانی است که فواید بسیاری دارد. از مهم‌ترین خواص آن می‌توان به درمان سرفه خشک و درمان سرماخوردگی اشاره کرد.از جمله خواص مفید زنجبیل می توان به خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی، آنتی اکسیدان، پایین آورنده کلسترول خون، ضد سرطانی، تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و … آن اشاره کرد. برای استفاده از زنجبیل می‌توان از دستور زیر استفاده کرد: برای تهیه شربت به یک فنجان عسل، ۳ تا ۴ قاشق سوپ‌خوری یا یک و نیم عدد لیمو، یک تکه سه سانتی متری زنجبیل، یک چهارم فنجان آب و در صورت تمایل چند حبه سیر نیاز دارید.عسل و لیمو را ترکیب کنید و بگذارید با شعله آرام به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد. سپس تکه زنجبیل را داخل آن بیندازید. در مرحله بعد آب را به آن اضافه کنید. باز هم این ترکیب را به مدت ۱۰ دقیقه با شعله کم حرارت دهید.مواد را در یک ظرف شیشه ای دردار بریزید و آن را در یخچال بگذارید. سپس دو تا سه بار در روز یک قاشق از آن میل کنید.

بخور برای درمان سرفه مزمن خشک

بخور اکالیپتوس علاوه بر درمان سرفه خشک و سرماخوردگی، می‌تواند هوای خانه را ضد عفونی کند.اسانس یا برگ اکالیپتوس خاصیت ضد میکروبی دارد و می‌تواند برای رفع التهاب گلو و سینه استفاده شود. همچنین بخور آن برای درمان سینوزیت و پاک‌سازی سینوس ها مفید است. از بخور اکالیپتوس می‌توان برای ضد عفونی کردن هوای اتاق کودکان و نوزادان نیز استفاده کرد.بخور نعناع نیز برای درمان سرفه شدید، پاک‌سازی دستگاه تنفسی، رفع سرماخوردگی، شادابی پوست و احساس آرامش مفید است.برای درست کردن بخور می‌توان از دستگاه بخور استفاده کرد. اما یک روش دم دستی و ساده تر نیز وجود دارد.یک قابلمه یا ظرف بزرگی را پر از آب کنید و آن را روی حرارت قرار دهید. می‌توانید از کتری نیز استفاده کنید و پس از جوش آمدن آب، آن را درون کاسه ای بریزید.سپس چند قطره اسانس اکالیپتوس یا چند برگ خشک آن را به همراه عرق نعناع یا کمی نعناع خشک درون آب بریزید و در ظرف را بگذارید.بعد ۲ دقیقه در ظرف را بردارید. ابتدا مطمئن شوید که بخار آب خیلی داغ نباشد تا به پوست صورت آسیب برساند.صورتتان را جلوی بخار بگیرید و حوله ای را روی سرتان بیندازید. سعی کنید از طریق بینی بخار این محلول را تنفس کنید. بهتر است نفس عمیق بکشید، کمی نفستان را نگه دارید و در آخر هوا را از بینی خارج کنید. بعد از آن که بخار مایع تمام شد، محلول را همراه با گیاهان داخل آن دور بریزید.

درمان سرفه مزمن خشک

مطالب مرتبط :

بهترین روش درمان سرفه مزمن خلط دار با طب سنتی

علت و درمان سرفه‌ مزمن خلط دار و خشک در کودکان چیست

موثرترین روش برای درمان خانگی سرفه خشک در بارداری بدون نیاز به دارو

روش های درمان سرفه خشک در نوزادان زیر 1 سال

روش هایی موثر برای درمان سرفه خشک در شب و هنگام خواب