آلوئه ورا برای مو
آلوئه ورا برای مو
آلوئه ورا ,آلوئه ورا برای پوست,آلوئه ورا برای لک صورت,آلوئه ورا برای مو,آلوئه ورا را چگونه بخوریم,آلوئه ورا سمی,آلوئه ورا چیست,آلوئه ورا خوراکی
توضیحاتی در مورد آلوئه ورا
آلوئه ورا ( آلوورا ) به دلیل سابقه ای طولانی و درخشان و داشتن خواص معجزه گر با آشنایی روزافزون مردم با این گیاه لازم در خرید و مصرف این گیاه به علائم ذیل توجه فرمایید آلوئه ورا ( آلوورا ) گیاهی است بدون ساقه و برگهای ساده که به صورت متناوب بر روی قاعده آن قرار گرفتهاند طول این گیاه به 60 تا 65 سانتیمتر میرسد و در صورتی که به صورت اورگانیک کشن شود به بیش از 40 سانتیمتر نخواهد رسید. دارای برگهایی گوشتالود با ژلهای سفت که در وسط ژل خطهایی مثل نخ وجود دارد و خنجری شکل و ساختمان شیاردار به رنگ سبز مایل به زرد میباشد. گیاه آلوئه ورا ( آلوورا ) شامل 150 کلونواریته است و واریتههایی خالدار هستند که این خالها به رنگ سفید و در هر دو سمت برگ پراکندهاند که با افزایش سن گیاه خالها کم میشوند ولی در انتهای برگ و دو طرف آن همیشه وجود دارند. همچنین لبههای آن دارای خارهای کوچک میباشد جهت مصرف خوراکی حتماً به خالهای سفید توجه شود.در این مطلب از سایت جسارت در مورد آلوئه ورا صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
آلوئه ورا یا صبر زرد
صبر زرد طبی یا آلوئهورا (نام علمی: Aloe vera) یا شَبیار، صَبر یا صبر زرد یا شاخ بزی نام گیاهی است از سردهٔ سِگِلها (Aloe) راسته مارچوبهایها (Asparagales)، تیره سریشیان (Asphodelaceae) این گیاه بومی آفریقای شمالی است. آلوئهورا بیساقهاست. البته برخی از آنها دارای ساقهای بسیار کوتاه هستند. این گیاه ۶۰ تا ۱۰۰ سانتیمتر رشد میکند و از طریق پاجوش تکثیر میشود. برگهای آن نیزهای کلفت و گوشتی با لبههای دندانهدار است و رنگ آن سبز تا خاکستری میباشد. گلهای آن بر روی سنبلهای میرویند که گاه تا ۹۰ سانتیمتر درازا دارد. هر کدام از گلهای آن آویختهاست و دارای جام لولهای ۲–۳ سانتیمتری میباشد. نامهای دیگر آلوئهورا عبارتند از: چادُروار، صبر سقوطری، آلوئهورا، صبر، صبر کموار، صبر زرد، ازوال، ازوادزرد خزانه، مقر، ایلوا، صبارا، آلوئه کوراسائو، آلوئه هندی، آلوئه بارباد، الوا، صباره، برمس، سولع، مقرا، چادروا و صعدنا
گیاه شناسی آلوئه ورا
به عنوان یک گیاه طبی سابقه طولانی مدت دارد و قدمت استفاده از آن به سال ۱۷۵۰ قبل از میلاد مسیح برمی گردد. امروزه این گیاه در اغلب مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری از قبیل منطقه کارائیب، جنوب ایالات متحده، آمریکای لاتین و خاورمیانه میروید. برخی از مردم به عنوان پزشکی جایگزین، این گیاه را در گلدانهای کوچک در منازل خود به منظور درمان سوختگیها و بریدگیهای جزئی پرورش میدهند. آلوئه ورا یک گیاه بادوام با گلهای زرد است. صبر زرد فاقد ساقه بوده ولی برگهای آن دراز و تا ارتفاع ۳۰ سانتیمتر میرسد. گلهای این گیاه در انتهای ساقهای که از وسط برگها خارج میشود میروید. برگهای سخت آبدار و نیزهای این گیاه به طول ۲۰ اینچ رشد میکند و طول کل گیاه تا ۴ پا میرسد.
ترکیبات شیمیایی آلوئه ورا
گیاه، حاوی مشتقات هیدروکسی آنتراسن از جمله آلوئینهای A2 و B به میزان ۴۰–۲۵٪ کل ترکیبات و مشتقات کرومون از جمله آلوئه رزین A2،B و C است. ترکیبات مهم دیگر آلوئه شامل قندها از جمله: گلوکز، مانوز و سلولز، آنزیمها از جمله: اکسیداز، آمیلاز و کاتالاز، هچنین ویتامینهایی نظیر: B1،B2،B6،C,E و اسیدفولیک و مواد معدنی مانند: کلسیم، سدیم، منیزیم، روی، مس و کروم میباشند. صبر زرد موادی نظیر آلوئین فامودین، آنتراکینون، ایزوباربالوئین و مقدار صمغ آن در حدود ۱۲٪ میباشد
آلوئه ورا در طب سنتی
صبر زرد از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و شیرآبه آن به مصرف طبی میرسد. تقویتکننده بدن است. یبوست را برطرف کرده و رودهها را تمیز میکند. برای معالجه آسم مفید است. سوء هاضمه را برطرف میکند. در معالجه صرع مفید است. اثر ضد کرم دارد. خون را تصفیه میکند. برای برطرف کردن خارش ناشی از گزیدگی حشرات شیرآبه آن را روی پوست بمالید. اگزما را درمان میکند. برای معالجه اسهال خونی مفید است. برای رفع ریزش مو، شیرآبه آن را به سر مالیده و موها را با آن ماساژ دهید. گرفتگی کبدی را درمان میکند. برای التیام زخمها شیرآبه آن را روی زخم بمالید. صبر زرد بهترین کرم مرطوبکننده است، برگها را بشکنید و ژله آن را به پوست بمالید. مبتلایان به بیماری قند میتوانند با مصرف این گیاه قندخون خود را کنترل کنند. برای شستن چشم و زخمها شیرآبه صبر زرد را با آب مخلوط کرده و استفاده کنید. تقویت و تعدیل سیستم ایمنی در بیماریهای ویروسی مثل تبخال، ترمیم زخم، ترمیم آسیبهای ناشی از سوختگی و ضد التهاب است. استفاده از آن در بیماری برگشت محتویات اسیدی معده به مری است. این بیماری به علت عدم کفایت اسفنکتر تحتانی مری ایجاد و برگشت محتویات اسیدی معده به مری باعث آسیب وارد آمدن به مخاط مری و علایمی مانند سوزش سر دل، سرفههای خشک، تنفس بدبو، خونریزی و زخم مری میشود.
آلوئه ورا و کمبود پتاسیم
مصرف طولانی و مزمن شیره آلوئه میتواند سبب کمبود پتاسیم گردد که میتواند با پارهای معالجات قلبی تداخل کند. احتمال کمبود پتاسیم در بدن در صورتی که شیره آلوئه را با مدرهای تیازید، شیرین بیان یا کورتیکواستروئید مصرف کنید، بیشتر است.
نگهداری آلوئه ورا
آلوئهورا این روزها یکی از رایجترین گیاهانی است که در آپارتمانها و خانهها از آن نگهداری میکنند. شاید برایتان عجیب باشد که چگونه این گیاه که ظاهری شبیه کاکتوس دارد، میتواند به پای ثابت سالن پذیرایی، تراس یا گلخانههای خانگی تبدیل شود. افراد زیادی که آلوئهورا در خانه نگهداری میکنند علاوه بر آنکه نگهداری این گیاه را ساده و بیدردسر میدانند، از خواص درمانی آن نیز بهره میبرند. آلوئهورا که با نام صبرزرد نیز شناخته میشود ازجمله گیاهانی است که در طب سنتی هند «آیورودا» ،جنبههای درمانی مختلفی دارد و به صورت خوراکی و موضعی مصرف میشود.
دمای نگهداری آلوئه ورا
چه دمایی مناسب این گیاه است؟ بهترین آلوئهورا در سرزمینهای گرمسیری و خشک کشت میشود پس اگر میخواهید در آپارتمانتان آلوئهورا نگهداری کنید، باید به دمای هوا و میزان آبی که به این گیاه میدهید توجه کنید. بهترین دما برای آلوئهورا 17 تا 24 درجه سانتیگراد است. گرما و سرمای شدید سلامت گیاه را به خطر میاندازد. پس اگر در منطقهای زندگی میکنید که روزهای خیلی گرم و شبهای خیلی سرد دارد بهتر است از نگهداری این گیاه صرف نظر کنید یا آن را درون آپارتمان یا خانه نگهداری کنید؛ یا متناسب با دمای هوا آن را به بیرون خانه منتقل کنید تا گیاه نور خورشید را به صورت مستقیم دریافت کند.
مقدار آبیاری به گیاه آلوئه ورا
چقدر آب بدهیم؟ برای آبیاری آلوئهورا برنامهریزی دو هفتهای داشته باشید. میتوانید در فاصله 12 تا 14 روز بهطور مرتب به این گیاه آب بدهید. میزان آبی که به گیاه میدهید، باید به گونهای باشد که آب از زهکش گلدان خارج نشود. اگر در موقعیتی قرار گرفتید که میزان آب بیشتری به گیاه دادید و آب در زیرگلدانی جمع شد حتما آب مازاد را سریع تخلیه کنید چون رطوبت بیش از اندازه به سلامت ریشهها آسیب میرساند و آنها را فاسد میکند. بهترین حالت برای آبیاری آلوئهورا زمانی است که خاک آن کاملا خشک باشد. برای چک کردن خشکی خاک کافی است خاک را با انگشتتان لمس کرده یا یک بند انگشت را در خاک فرو کنید تا از میزان خشکی خاک مطمئن شوید؛ در این شرایط آلوئهورا را آبیاری کنید. فراموش نکنید فاصله آبیاری آلوئهورا را در زمستان از دو هفته به یک ماه تغییر دهید. این گیاه در زمستان به خواب میرود و نیازش به آبیاری کمتر میشود.
کود برای گیاه آلوئه ورا
از چه کودی استفاده کنیم؟ بهترین خاکی که میتوانید برای آلوئهورا استفاده کنید، ترکیبی از ماسه یا پولیت 40 درصد با خاک برگ است. البته بهتر است این ترکیب را درون گلدان سفالی تجربه کنید. باید مراقب باشید هنگام تعویض خاک زهکشیهای گلدان را مسدود نکنید. وجود این زهکشی ها مانع از فساد ریشهها میشود. بهترین زمان برای تغییر خاک گلدان هر 6 ماه یک بار است. هنگام انتخاب گلدان از روز اول به سایز آن توجه کنید. انتخاب گلدانهای کوچک شما را خیلی زود به دردسرتعویض گلدان میاندازد؛ بنابراین بهتر است از ابتدا متناسب با سن گیاه و حجم ریشه آن سراغ گلدان مناسب بروید. فراموش نکنید بعد از گذشت یک سال، حجم ریشههای آلوئهورا بیشتر میشود و گلدان نیاز به تعویض پیدا میکند.
روش تکثیر آلوئه ورا
چطور تکثیرش کنیم؟ برای تکثیر گیاه آلوئهورا روشهای مختلفی وجود دارد که یکی از آنها استفاده از پاجوشهاست. آلوئهورا هر 6 ماه یک بار پاجوشها یا جوانههایی میزند که درست در قاعده گیاه رشد میکند. این جوانهها بهترین و سادهترین روش خانگی برای تکثیر آلوئهوراست. خیلی آرام و به آهستگی این جوانهها را از گیاه جدا کنید و آنها را در یک گلدان جداگانه قرار دهید. پاجوشها برای تکثیر باید ریشههای خودشان را داشته باشند؛ پس موقع جدا کردن پاجوشها مراقب ریشههای کوچک آنها باشید. به مرور زمان طی دو تا سه هفته ریشههای گیاه شروع به رشد میکنند و بزرگ میشوند و آلوئهورا کوچک به یک آلوئهورا مستقل تبدیل میشود.
نکاتی در مورد آلوئه ورا
قبل از خرید بدانید • آلوئهورا گیاه طبیعت
و بیابان است؛ پس به نور زیاد احتیاج دارد اما این نور باید غیرمستقیم
باشد. • از آنجا که آلوئهورا بسیار شبیه کاکتوس است و در گروه گیاهان
گوشتی قرار دارد، پس نیازی به آبیاری هر روزه ندارد. • بهتر است خاک این
گیاه مثل خاک انواع کاکتوس شنی باشد. • هنگام تکثیر گیاه باید مراقب باشید
ریشههای پاجوشها در معرض هوا قرار نگیرند. • گیاه آلوئهورا برخلاف دیگر
گیاهان نیازی به اسپری کردن و مرطوب شدن برگهایش ندارد.
دستگاه پوست کن مخزن دار
آلوئه ورا برای آفتاب سوختگی
- ۹۷/۰۷/۱۰